Dana Takım Karkas
TANIM :
AMBALAJ : İsteğe bağlı kefenli.
AĞIRLIK : -
RAF ÖMRÜ : 0 ile +4°C'de 5 gün.
Dana Yarım Karkas
TANIM : Dana takım karkasın ortadan ikiye bölünmüş ve omuriliğin alınmış halidir.
AMBALAJ : İsteğe bağlı kefenli.
AĞIRLIK : 100-175 kg
RAF ÖMRÜ : 0 ile +4°C'de 7 gün
Dana Kol
TANIM : 11 kaburgalı olarak çeyreklenmiş, antrikot, kürek, gerdan ve döşü kapsayan kısmıdır.
AMBALAJ : İsteğe bağlı kefenli.
AĞIRLIK : 55-75 kg
RAF ÖMRÜ : 0 ile +4°C'de 7 gün
Dana But
TANIM : Bonfile, kontrafile, tranç, sokum, yumurta, nuar, kontrnuar, incik ve pençetayı kapsayan kısımdır. 2 kaburgalı olarak çeyreklenmiştir.
AMBALAJ :
AĞIRLIK : 50-70 kg.
RAF ÖMRÜ : 0 ile +4°C'de 7 gün
Dana Kısa But
TANIM : İncik kemiği, orta kemik ve çanak kemiği içeren dana butun filetosuz ve pençetasız kısmıdır.
AMBALAJ : İsteğe bağlı kefenli.
AĞIRLIK : 30-45 kg
RAF ÖMRÜ : 0 ile +4°C'de 7 gün
Dana Orta Kemikli Kısa But
TANIM : Dana kısa butun incik ve çanak kemikleri alınmış halidir.
AMBALAJ : İsteğe bağlı kefenli.
AĞIRLIK : 20-40 kg
RAF ÖMRÜ : 0 ile +4°C'de 7 gün
Dana Pistole But
TANIM : Dana butun pençetası alınmış halidir.
AMBALAJ : İsteğe bağlı kefenli.
AĞIRLIK : 35-50 kg
RAF ÖMRÜ : 0 ile +4°C'de 7 gün
Dana Bonfile
TANIM : Saçakları ve yan fitilleri tamamen temizlenmiş dana but etidir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli /plastik kasa
AĞIRLIK : 1.5-2.5 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 15 gün; -18 °C’de 12 ay
Dana Kontrafile
TANIM : Yan fitilleri ve sırt yan sinirleri tamamen temizlenmiş kemiksiz filetodur.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli /plastik kasa
AĞIRLIK : 2.7-4 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 15 gün; -18 °C’de 12 ay
Dana Pençeta
TANIM : Dana butun boşluğunun trimmingli dış ve iç zarının alınmış kemiksiz halidir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli /plastik kasa
AĞIRLIK : 5-8 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 15 gün; -18 °C’de 12 ay
Dana Nuar
TANIM : Zarı alınmış but etlerindendir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli /plastik kasa
AĞIRLIK : 1.5-2.5 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 15 gün; -18 °C’de 12 ay
Dana Kontrnuar
TANIM : Zarı ve sinirleri alınmış but etidir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : 5-8 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 15 gün; -18 °C’de 12 ay
Dana Tranç
TANIM : Fazla yağları alınmış but etlerindendir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : 5-8 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 15 gün; -18 °C’de 12 ay
Dana Yumurta
TANIM : Yağ tabakası ve sinirleri alınmış but etidir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : 5-8 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 15 gün; -18 °C’de 12 ay
Dana Sokum
TANIM : Fazla yağları alınmış but etlerindendir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : 5-8 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 15 gün; -18 °C’de 12 ay
Dana Antrikot
TANIM : Dana kolun gerdan kısmında bir kaburga kalacak şekilde kesilmiş, kapağı ve yan sinir dokusu alınmış halidir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : 3.5-5 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ila +4°C’de 15 gün; -18°C’de 12 ay
Dana Gerdan
TANIM : Dana kol’un, tüm yağlarından arındırılmış, dış kapak üzerindeki kanlı dokuların bulunmadığı, boyun kısmının kemiklerinden ayrılmış halidir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : 9-12 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ila +4°C’de 10 gün; -18°C’de 12 ay
Dana Kürek
TANIM : Dana kolun kürek kısmının kapağı alınmış kemiksiz halidir
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : 11-15 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ila +4°C’de 10 gün; -18°C’de 12 ay
Dana Döş
TANIM : Dana kolun boşluk kısmının sıyırma yöntemi ile hazırlanmış kemiksiz halidir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : 9-13 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ila +4°C’de 10 gün; -18°C’de 12 ay
Dana İncik
TANIM : Dana kemikli but inciğinin kemiklerinden ayrılmış halidir.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : 3-4.5 kg.
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 15 gün; -18 °C’de 12 ay
Dana Kırıntı
TANIM : Sinirsiz, kıkırdaksız dana eti ve yağıdır. Kavram, çanak ve böbrek yağı içermez. Max. % 40 yağlıdır.
AMBALAJ : Shrink vakumlu, karton koli/plastik kasa
AĞIRLIK : -
RAF ÖMRÜ : Vakumlu ambalajda 0 ile +4 °C’de 10 gün; -18 °C’de 12 ay.