Kuzu Karkas
TANIM : Koyunun 6-26. Haftanın sonuna kadar yaşta yavrularının kesilmiş, derisi yüzülmüş, böbrek hariç iç organlarından arındırılmış haldeki gövdesidir.
 
AMBALAJ : Kefenli
AĞIRLIK : 14-20 kg
RAF ÖMRÜ : 0-4’C de 5 gün
Kuzu Kol
TANIM : Kürek kemiği kıkırdak kısmından sıfır olarak kesilmiş, lenf yumruları (beze) temizlenmiş, gerdan kısmını içermeyen, kürek ve ön kol kemiğin içeren kısımdır.
AMBALAJ : Plastik kasa
AĞIRLIK : 0.90 - 1.90 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu But
TANIM : Bel kemiğinden itibaren 1. boğumdan kesilmiş, lenf yumruları (beze) temizlenmiş, kaba kuyruk yağları alınmış, max:4 mm yağ kalınlığı olan çanak, incik ve orta kemiğini içeren kısımdır.
 
AMBALAJ : Plastik kasa
AĞIRLIK : 1.70 - 2.70 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu Çatal But
TANIM : Bel kemiğinden itibaren 1. boğumdan kesilmiş, lenf yumruları (beze) temizlenmiş, kaba kuyruk yağları alınmış, max:4 mm yağ kalınlığı olan çanak, incik ve orta kemiğini içeren, butların ayrılmamış halidir.
AMBALAJ : Plastik kasa
AĞIRLIK : -
RAF ÖMRÜ : 0-4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu Kanat Pirzola
TANIM : Bütün kafesin orta bel kemiği ve pirzola üstü döş eti alınmış kısımdır. Kemik uzunluğu antrikot bitiminden itibaren max: 7 cm olmalıdır.
AMBALAJ : Plastik kasada vakumlu
AĞIRLIK : 0.75 - 1.50 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu Kalem Pirzola
TANIM : -
AMBALAJ : Plastik kasada vakumlu
AĞIRLIK : -
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C'de 7 gün; -18°C'de 12 ay
Kuzu Fileto
TANIM : Kafes kemiğinin bitiş noktasından kesilen ve çanak kemiğinin başlangıç noktasına kadar devam eden bonfilesi üstünde kalan kısımdır. Boşluk, sırt ve bel yağlarının alınmış kısmıdır.
AMBALAJ : Karton koli / plastik kasa
AĞIRLIK : 0.60 - 1.00 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu Gerdan
TANIM : 6 ile 7. boğum arasından kesilmiş, nefes borusunun etrafındaki kan ve lenf yumruları alınmış, soluk borusu 1,5 cm kesilmiş kısmıdır.
AMBALAJ : Plastik kasada vakumlu
AĞIRLIK : 0.70 - 1.60 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu But İncik
TANIM : Buttan çıkan inciklerin baş kemikleri alınmış kısımdır
AMBALAJ : Plastik kasada vakumlu
AĞIRLIK : 0.40 - 0.80 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C'de 7 gün; -18°C'de 12 ay
Kuzu Kaburga
TANIM : Kuzu karkasın gövde kafes kısmından döş eti alınmış halidir.
AMBALAJ : Karton koli / plastik kasa
AĞIRLIK : -
RAF ÖMRÜ : 0-4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu Kol Kemiksiz
TANIM : Kemikli kuzu kolun kürek ve orta kemiği alınmış, inciği üzerinde kalan, lenf yumruları temizlenmiş, max: 4 mm yağ kalınlığı olan kemiksiz kısmıdır.
AMBALAJ : Plastik kasada vakumlu
AĞIRLIK : 0.70 - 1.50 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu But Kemiksiz
TANIM : Kemikli kuzu butun bütün çanak, orta kemiği ve inciği alınmış, lenf yumruları temizlenmiş, max: 4 mm yağ kalınlığı olan kemiksiz kısımdır.
AMBALAJ : Plastik kasada vakumlu
AĞIRLIK : 1.20 - 1.90 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu Gerdan Kemiksiz
TANIM : Kuzu kemikli gerdanın boyun omurları ve nefes borusu alınmış, omurilik siniri (Ligamnetum nuchae) alınmış kemiksiz kısmıdır.
AMBALAJ : Plastik kasada vakumlu
AĞIRLIK : 0.45 - 1.05 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C'de 7 gün; -18°C'de 12 ay
Kuzu Fileto Kemiksiz
TANIM : Kuzu kemikli filetonun omurları ve bel kemiği alınmış, sinirleri ve yağı temizlenmiş, bonfilesi üstünde kemiksiz kısımdır.
AMBALAJ : Plastik kasada vakumlu
AĞIRLIK : 0.25 - 0.50 kg/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C'de 7 gün; -18°C'de 12 ay
Kuzu Bonfile
TANIM : Yağ fitili ve üst zarı alınmış, bel omurları iç yüzeyindeki kemiksiz kısımdır.
AMBALAJ : Plastik kasada vakumlu
AĞIRLIK : 0.075 - 0.115 gr/adet
RAF ÖMRÜ : 0- 4°C’de 7 gün; -18°C’de 12 ay
Kuzu Döş
TANIM : Kuzu kafes bölümünün kaburga kemiklerinden sıyrılması ile kalan parçasıdır.
AMBALAJ : Karton kolide dökme veya vakumlu
AĞIRLIK : -
RAF ÖMRÜ : 0-4°C’de 10 gün; -18°C’de 12 ay